سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، تو را به آنچه خدایت بدان فرمان داده راهنمایی می کند و زهد، راه ترا به سوی آن آسان می گرداند . [امام علی علیه السلام]
 
چهارشنبه 89 مرداد 13 , ساعت 7:9 عصر
نماینده مردم تهران
به رغم سکوت و بی تفاوتی یک جریان سیاسی خاص مدعی اصول گرایی درباره نظر رهبر معظم انقلاب درخصوص التزام به ولایت فقیه، تحلیل ها و اظهار نظر های متفاوت در این خصوص ادامه دارد.

در همین ارتباط  «فردا» نظر دکتر علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس را جویا شده که در زیر می‌خوانید؛

آقای دکتر مطهری درباره پاسخ رهبر معظم انقلاب به یک استفتاء درباره التزام به ولایت فقیه تحلیل ها و اظهار نظرهای مختلفی شده است. شما فکر می کنید از چه زاویه ای می شود به این حکم نگاه کرد.

به نظر من رهبر انقلاب می خواستند با این نظر جلو افراط کاری ها را بگیرند و مانع کسانی شوند که به بهانه دفاع از ولایت فقیه، رقبای خود را از میدان به در می کنند. معتقدم این نظر یک نقطه عطفی است در ایجاد تحول در اصول گرایان، چون یکی از مشکلات مهم اصول گرایان برداشت غلط برخی از آنها از اصل ولایت فقیه است. این برداشت غلط، اصول گرایان را زمین گیر کرده است. یعنی قدرت ابتکار عمل و طراحی در صحنه سیاسی کشور را از آنها گرفته است. چون عده ای از اصول گرایان فکر می کنند در همه کارهای سیاسی ابتدا باید نظر وحتی تمایل ولی فقیه را کسب و بلکه کشف کنند و همین امر باعث شده که آنها از استقلال و قوه ابتکار عمل و طراحی در صحنه سیاسی برخوردار نباشند.

می شود برای این موضوع مصداقی را مثال بزنید؟

بله. مصداق بارز این مطلب انتخابات ریاست جمهوری دهم بود. با اینکه اکثر اصول گرایان انتقادات اساسی به آقای احمدی نژاد داشتند و مایل بودند فرد دیگری کاندیدای آنها باشد و با وجود اینکه رهبر معظم انقلاب نظر صریحی درباره کاندیدای خاصی بیان نداشتند، آنها قادر به معرفی کاندیدای اصلح نشدند. من فکر می کنم این نظر رهبر گرانقدر انقلاب برای حل این معضل اصولگرایان بسیار راهگشاست و آن گروه افراطی باید به این نظر تن بدهند و از ابزار قراردادن اصل ولایت فقیه برای رسیدن به اهداف خود پرهیز کنند.

در چند روزه اخیر که این موضوع بازتاب و انعکاس وسیع داشت برخی از همین مدعیان ولایتمداری سکوت کردند و هیچ اشاره ای به تحلیل ها و جوسازی هایی که پیرامون نظر رهبری ایجاد شده، نداشتند. به نظر شما دلیل این سکوت چه بود؟

این سکوت خودش نشانه عدم التزام این افراد به اصل ولایت فقیه است و اینکه آنها ولایت را تا جایی قبول دارند که مطابق میل آنها باشد. در موارد دیگری هم بوده که رهبری نظری را اعلام کرده اند ولی این افراد توجهی به آن نداشتند. مثلا به رغم اینکه مقام معظم رهبری در خطبه نماز جمعه 14 خرداد فرمودند«در برخورد با مخالفان هم عدالت را رعایت کنید» دیدید این جریان سیاسی خاص با افراد و چهره های مخالف، چه برخورد بد و ظالمانه ای داشتند. این نشان می دهد که آنها از ولایت فقیه به عنوان ابزار برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کنند.



آقای مطهری به نظر شما اصلاح طلبان از چه منظری می توانند با این نظر و حکم ارتباط برقرار کنند؟

این نظر پدیده مبارکی برای اصلاح طلبان هم هست، چون نظر بسیاری از اصلاح طلبان هم این است که التزام به ولایت فقیه منحصر در احکام حکومتی است و هر کسی در مسایل اجتماعی و سیاسی می تواند نظر خود را داشته و در صحنه سیاسی کشور ابتکار عمل داشته باشد. فکر می کنم این استفتاء و پاسخ رهبری به آن می تواند مقدمه ای باشد برای ارتباط و همکاری بیشتر اصلاح طلبان میانه رو و اصول گرایان معتدل.

رهبر معظم انقلاب پیش از این، استراتژی نظام را «جذب حداکثری و دفع حداقلی» عنوان کرده بودند. آیا نظر ایشان درباره ولایت فقیه می تواند مقوم همان استراتژی جذب حداکثری باشد؟

بله. در حقیقت نظر ایشان درباره مرز التزام به ولایت فقیه، مکمل سخنشان درباره جذب حداکثری و دفع حداقلی است. به نسبتی که فعالان سیاسی از این موضوع استفاده کنند و آگاهی بخشی نمایند می تواند تاثیر خوبی در نشاط سیاسی جامعه داشته باشد.


لیست کل یادداشت های این وبلاگ